miercuri, 3 noiembrie 2010

Arta dansului spiritual



Cursul are loc in fiecare zi de joi, incepand cu data de 11 noiembrie 2010, ora 18:30, str. Episcopiei nr. 3, et.3, ap.3, langa Ateneul Român, Bucuresti.

Telefon de contact: 0723 218 777

Arta dansului spiritual va oferi celor care urmează acest curs modalităţi de unificare armonioasă, artistică, a corpului cu spiritul, dar şi de cunoaştere şi stăpânire, ulterioară, a fiecărei părţi a corpului.
Prin aplicarea unor tehnici spirituale, adaptate la contextul vieţii moderne, ale tradiţiei milenare orientale îmbinată cu cea europeană, cei ce vor urma acest curs vor învăţa despre simbol şi funcţiile simbolului, aplicabilitatea simbolului în mişcarea corpului şi în cotidian, despre limbajul mâinilor cum poate fi folosit acesta în dans, dar şi ca modalitate de amplificare a feminităţii şi de vindecare a unor afecţini, controlul privirii, controlul respiraţiei, vizualizarea creatoare, teoria rasa-elor şi nu în ultimul rând dansul, arta mişcării armonioase a trupului.

Arta dansului spiritual va folosi elementele tradiţiei milenare ale dansului tradiţional indian îmbinate cu elemente de spiritualitate universală, toate acestea permiţând accesul la o realitate mult mai complexă, la o realitate ce implică spiritualitate, conştienţă şi sacralitate. În India şi în cultura orientală în general nu există o dihotomie între dans şi teatru, deoarece cele două forme se află într-o foarte strânsă conexiune, iar pentru a descrie mai corect realitatea teatrală orientală este necesar să vorbim despre arta teatrului şi dansului, însă pentru a nu ne limita doar la tradiţia indiană o vom folosi pe aceasta ca element de fundal.

Arta este limbajul care, în forme numai ei proprii, vorbeşte sufletului despre lucruri; care reprezintă pentru suflet pâinea lui zilnică, accesibilă lui numai în aceste forme. Artistul trebuie să aibă ceva de spus, deoarece datoria lui nu este stăpânirea formei, ci adaptarea respectivei forme la conţinut.

Folosirea corpului din punctul de vedere al culturii orientale, dar şi al tradiţiei spirituale, răspunde unor reguli codificate pe baza executării unor partituri fizice fixate în prealabil care cuprind nu doar deplasarea corpului în spaţiu, dar şi mimica facială şi tensiunile interne ale corpului în momentele sale de imobilitate. Actorul – dansator posedă, de aceea, un vocabular fizic bogat şi foarte divers- un patrimoniu care a fost transmis prin intermediul tradiţiei spirituale, iar prin cunoaşterea acestei tradiţii este posibil ca să se povestească, cu ajutorul corpului şi a limbajului acestuia, poveşti, comentarii lirice, comunicând spectatorului imagini, gânduri şi emoţii prin intermediul unor reguli de execuţie foarte precise.

Ce legătură are dansul spiritual cu amplificarea feminităţii?
Dansul spiritual face ca o femeie să devină conştientă de spiritul ei, dar şi de corpul ei, adică să unească în mod armonios ceea ce de obicei constituie o dihotomie relaţia corp şi spirit.
O femeie fascinantă este o femeie care aplică în mod conştient legile spiritului în propriul corp şi în acţiunile sale din viaţa cotidiană.
De la femeie la zeiţă e doar un simplu pas, dar e un pas care se realizează prin cunoaştere, conştienţă şi disciplină interioară, iar acest curs vă invită să faceţi acest pas, deoarece vă oferă şi modalităţile prin care puteţi face acest pas. Cât de repede o veţi face? Asta depinde de modul în care veţi aplica practic cheile cunoaşterii oferite de acest curs, care este o provocare către autocunoaştere şi devenire.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu